Sibliniem faptul că formele numelor de naștere și de domnie al faraonului, care a 53–57; M. Ciho, Lexiconul faraonilor, Ed. Universității din București. Miron Cihó – Lexiconul faraonilor · Mohiy El-Din abd El-Latief Ibrahim – Aspects of Egyptian kingship according to the inscriptions of the temple of Edfu. Miron Cihó, University of Bucharest, Faculty of History, Departement of Ancient History and Archaeology, Faculty Member. Studies Egyptology, Ancient Egyptian .

Author: Turr Najas
Country: Kazakhstan
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 14 July 2015
Pages: 182
PDF File Size: 14.41 Mb
ePub File Size: 8.43 Mb
ISBN: 256-3-70461-979-8
Downloads: 17755
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nikohn

Dupa cum am vazut, prima sarbatoare este cea a inundatiei, iar a doua este cea a semanatului si a germinatiei.

Nitocris – Wikipedia

Cairomotiv pentru care am preferat sa redam pasajele care ne intereseaza din acest document. Unguentul care a fost preparat pe 15 Khoiak si pus pe foc pe 18 Khoiak, este luat de pe foc col.

Oxyrhynchos- ul din povestirea lui Plutarch este probabil specia Mormyrus. Printre acestia i-am numi pe Theopompos din Chios si Xenophan din Colophon. Motivele nu se faraonilof numai la cele amintite de catre J. Dupa Plutarch, filosofii pot chiar filosofa prin intermediul mitului.

Lexiconul faraonilor

Acest aspect reiese din doua pasaje ale P. To make this website work, we log user data and share it with processors. Ziegler aceste influente s-ar fi datorat tatalui lui Plutarch, Autobulos. Important pentru studiul nostru este faptul ca Plutarch a redat varianta originala a mortii lui Osiris, adica uciderea lui de catre Sethintentia lui fiind de a explica alegoric ciclul naturii la egipteni.

  MAITREYI MIRCEA ELIADE PDF

La Diodor I, Aceste pareri despre metempsihoza difera de cele ale pitagoricienilor. Parker sarbatoarea Khoiak a fost una a calendarului lunar si ca atare, de-a lungul timpului, era mai putin fixa. Mai mult, prin analiza lui, vom avea ocazia sa stabilim legatura cu continutul P. As you read More information.

Conference Paper Software application using. Inventarul Bibliotecii templului din Edfu ne ofera o imagine asupra activitatilor desfasurate de preotii sanctuarului, prin intermediul textelor: Hani au crezut ca Plutarch se referea cu siguranta la Taposiris magna cel aflat la N.

Dinan Holy Cross House St. Una dintre traduceri arata astfel: October 25, I.

Semnificatia expresiei este dubla: Faptul ca aceste texte provin de la egipteni ne este indicat numai de unele detalii. Confruntata cu o serie de probleme carora nu le-a cautat raspuns prin intermediul unei teorii unice si mai ales coerente, mentalitatea egipteana n-a faraoilor adevaruri simultane, ceea ce H.

The Near East in Late Antiquity: Parker era un calendar sothiac lunar. O idee fadaonilor gasim si la Diodor I. Location of Classical Civilizations. Potrivit marturiilor literare aceasta sarbatoare reprezenta un prilej de adunare a locuitorilor Vaii Nilului, care-si manifestau bucuria cu acea ocazie. Remember me Faraonklor password? Legat de acest fragment, comentariul lui A. Dupa ce si-a recuperat ochiul, Horus l-a prezentat faraonului, acesta din urma identificat cu zeul Osiris: Cultul imperial a fost o continuare a cultului dinastic ptolemaic, dar cu diferente notabile.

  LA CARTAGENERA TARREGA PDF

Dualismul cosmic Plutarch este recunoscut pentru tendintele sale dualiste.

INTRODUCERE ÎN ISTORIA ANTICĂ UNIVERSALĂ BIBLIOGRAFIE GENERALĂ

Alessandro Celani celani ualberta. Episodul cu privire la moartea lui Osiris a fost unul asupra caruia egiptenii n-au insistat, deoarece era considerat un eveniment neplacut.

Se poate afirma ca numai procesiunilecare se desfasurau pe apa sau pe uscat, au putut fi urmarite de publicul larg. Interesant este si un pasaj din Lexcionul I.

Miron Cihó | University of Bucharest –

Cairo unde se afirma ca de ziua nasterii zeitei Isis se instaleaza teroareaceea ce ar fi echivalentul unor ploi devastatoare. Sinteza prezentata de catre Plutarch, poate preluata de la Manethon, reflecta o traditie faraonica referitoare la cautarea lemnului necesar confectionarii sarcofagului zeului Osiris. World History Concept 1: Starea de conservare a papirusului lasa de dorit, actualmente fiind conservate doua coli si 3 fragmente.

Junker a atras atentia asupra faptului ca grota de la Abaton era numita mn—t A citeste men-ta. Violenta acestuia este nimicita! Astfel, egiptenii au preferat o des-criere vaga a porcului ca un animal care grohaie rer sau ca un animal de mlastina say.