Imagen 18 de 18 de la galería de Clásicos de Arquitectura: Casa Kaufmann / Richard Neutra. Fachadas. Casa del desierto de Edgar Kaufmann. Arq. Richard Neutra, #desert # Kaufmann #Neutra. Vivienda realizada por Richard Neutra en pleno desierto de California en las proximidades de Palm Springs.

Author: Akinotaxe Yozshucage
Country: Malaysia
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 1 April 2015
Pages: 301
PDF File Size: 6.1 Mb
ePub File Size: 4.51 Mb
ISBN: 847-7-77142-784-1
Downloads: 6211
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tajora

Your customer Edgar Kaufmann commissioned a few years earlier had another home to Frank Lloyd Wright’s famous Falling Water, where unlike Wright housing wanted a house with lots of light and very light. In addition, they incorporated a discrete heating, air neutga and ventilation system, and a new pavilion at the pool, known as the Harris Poll House.

Brent Harris, an investment manager, and Beth Edwards Harris, an architectural historian; at the time it had been for sale on the market three and a half richxrd. The walls are made almost entirely with sliding windows. Large sliding-glass walls open the living spaces and master bedroom to adjacent patios. The main outdoor rooms are enclosed by a vertical aluminum fins that offer flexible protection against sandstorms and intense heat.

Casa Kaufmann

Video of the Architect of the Foundation Caja de Arquitectos: Although one wing of the house sits on an east-west axis, the other sits perpendicular or to the cardinal directions to expand the areas of residence. The architects removed the areas added and restored the house based on the famous photographs Julius Shulman did of the house in It was made famous by the photos by Julius Shulman.

Enter your email address: In the gutters of Southern highlights a beautiful detail. The south wing connects to the public realm and includes a carport kaurmann two long, covered walkways.

  LITERATURA BRASILEIRA WILLIAM ROBERTO CEREJA PDF

Casa Kaufmann | arquiscopio – archive

Blinds that flank a long dark pool connect the guest wing with the rest of the house. Enutra The Kaufmann House distills space in the silver-plated horizontal planes that rest atop transparent glass panes. They rebuilt a pool house that serves as a viewing pavilion for the main house, neurta kept a tennis court that was built on a parcel added to the original Kaufmann property. The house, which originally had m2 in area, had been expanded to nearly m2.

Home of the Week. You can find out more or switch them off if you prefer. Neutra died in and the original plans were not available, so the couple brought in Los Angeles architects Leo Marmol and Ron Radziner to restore the design.

To the west, a kitchen, service spaces, and staff quarters are reached by a covered breezeway. Kauffman visited Taliesin West, the summer study of Wright, located in the middle of Arizona, but ksufmann not particularly impressed.

Albert Frey, patron of Le Corbusier, had built his house here in and in completed the tiny House of Millar Neutra. Hasta el 17 de febrero de These renovations enclosed a patio, added floral wallpaper to the csaa and removed a wall for the addition of a media room; additionally, the roof lines were altered with the addition of air conditioning units. Flat roofs of concrete to open courtyards paved.

Retrieved 12 July After Kaufmann died inthe house stood vacant for several years. View Larger Map Books: Mayoralphoto Neutra was commissioned to make a rlchard in the desert of California in the vicinity of Palm Springs, town at the foot of Mount San Jacinto shelter of the great Hollywood stars of the era. Materials Neutra used as basic materials stone, glass and steel, and tended not to depart from the range of colors than the desert offered, so that the house does not desentonase of their natural environment.

  EVERMOTION ARCHEXTERIOR VOL 16 PDF

Since the s, the city, situated at the foot of Mount San Jacinto, offered refuge to the stars of Hollywood.

Klein[3] and had several renovations. From an aesthetic point of view, they defined a clear plan, from a purely functional, serving as a shield against the wind. This five-bedroom, five-bathroom vacation house in Palm Springs, was designed to emphasize connection to the desert landscape while offering shelter from harsh climatic conditions. The rear facade of the house opens to the landscape and garden, while the facade overlooking the street appears closed, with its facade of ashlar stone.

Architecture is better explained in images Follow us on Instagram! By using this site, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy. The Art of Making Buildings. The cross-shaped floor guarantees receiving both daylight and good ventilation and maintain a privacy bedroom “extreme” both the hosts and their children. Moreover, the presence of patios and porches in the housing connects the interior and exterior, so that the desert seems to be taking part in the same building.